همه‌ی سال منتظر بودم

خادم اهل بیت در عمرش
 
فخر باید به خدمتش بکند
 
مثل مادربزرگ خانه‌ی ما
 
که خداوند رحمتش بکند
 
.
 
پیرزن سال‌‌های آخر عمر
 
سخت دلبسته شد به خاموشی
 
چیزهای کمی به خاطر داشت
 
مبتلا بود به فراموشی
 
ادامه مطلب
21
تیر

معَک

- کیف تفضّلین القهوه؟
- معک.

- ترجیح می دی قهوه چطور باشه؟
- با تو.

ادامه مطلب
19
اسفند

ده نکته کوتاه برای آغاز کتاب‌ خواندن

 آن‌چه در زیر می‌آید بخشی از تجربه‌های شخصی بعد از سال‌ها کتاب خواندن است که به نوشتن چند جلد کتاب انجامید و هنوز هم ادامه دارد.
احسان محمدی

1️⃣ هیچ‌وقت برای شروع کتاب‌خوانی دیر نیست. احساس جا ماندن و وحشت نکنید. اگر دیگران در رسانه‌ها مدام از بولگاکف و تولستوی، گابریل گارسیا مارکز و نیکوس کازانتزاکیس می‌گویند. به تجربه می‌گویم بعضی از این عزیزان خودشان هم کتاب‌های این نویسندگان را نخوانده‌اند! شروع کنید. فتح اورست هم با اولین قدم شروع می‌شود. شما هم با اولین کتاب شروع کنید. با یک زندگی‌نامه یا داستان‌های کوتاه. خیلی زود گره می‌خورید به کتاب.

2️⃣ لازم نیست هر چه دیگران می‌خوانند شما هم بخوانید. این یک مسابقه برای فخرفروشی نیست. هر کتابی که دوست دارید و با ذائقه و سلیقه‌تان جور در می‌آید را بخوانید. مطمئن باشید کم‌کم مطالعه‌تان عمیق‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌شود.
ادامه مطلب
23
مهر

حکایت

در روزگار پیشین صیادی بود، هر روز برون آمدی و مرغان را بگرفتی و بکشتی.
روزی سرمایی عظیم بود، به صحرا رفته بود و مرغان را بگرفته بود و پر و بال ایشان را می‌کند... از غایت سرما آب از چشم او می‌دوید.
یکی از مرغان گفت: بیچاره مردی حليم است و رحیم‌دل، بر ما می‌گرید.

دیگری گفت:
در گریه‌ی چشمش منگر، در فعل دستش نگر!


جوامع‌الحکایات 
ادامه مطلب
23
مهر

موعظه حضرت سعدی علیه‌الرحمة

به راه راست توانی رسید در مقصود
تو راست باش که هر دولتی که هست تو‌راست
تو چوب راست بر آتش دریغ می‌داری
کجا به آتش دوزخ برند مردم راست
ادامه مطلب
16
فروردین

باورهای غلط درباره زبان‌آموزی کدامند؟

باورهای غلط درباره هر چیزی فراوان است، مشکل اما وقتی است که تصورات غلط به هر دلیلی رایج می‌شوند. آنجاست که ممکن است یک پندار نادرست اما متداول جلوی پیشرفت فردی و اجتماعی را بگیرد و حتی تهدیدی برای آموزش و سلامت فرد یا جامعه باشد.
 
زبان‌آموزی هم از این باورها بی‌نصیب نمانده است. تصورات نادرست اما رایج سبب می‌شود که افراد بسیاری یا اصلا هیچ‌گاه سراغ یادگرفتن یک زبان دیگر نروند یا در وقتی نامناسب زبان‌آموزی را ترک کنند.
 
در این مقاله هشت باور نادرست و مشهور زبان‌آموزی را مرور می‌کنیم.

ادامه مطلب
30
خرداد

چگونه شاد‌تر باشیم؟

با وجود شرکت‌هایی که مشاغلی چون مدیر شادمانی دارند و کتاب‌های خودیاری که مدام پر‌فروش‌تر می‌شوند، شادی و خوشبختی کسب‌و‌کار بزرگی شده است اما گاهی احساس می‌کنیم که این صنعت خوشبختی است که در‌به‌در دنبال ماست به‌جای اینکه ما در پی یافتن راه خود برای خوشنودی وشادکامی باشیم.
 
در اینجا چند درس زندگی برای شادی از زبان افرادی که باورهای متفاوتی را دارند نقل می‌کنیم تا شاید به دست آوردن دوباره شادی و خوشحالی کمک کنند.
ادامه مطلب
19
مهر

چرا زبان‌آموزی ضروری‌تر از همیشه است؟

 
به اواخر دهه دوم قرن بیست و یکم نزدیک می‌شویم. با توجه به رشد پر شتاب علم و فناوری، ساکنان کره زمین در اواخر قرن جاری، وقتی بخواهند زندگی امروز ما را تصور کنند، احتمالا حالشان بسیار شبیه شهروندان دهه ۱۳۰۰ خورشیدی خواهد بود. ما هم همچون ساکنان آن دهه احتمالا برایمان سخت است بخواهیم زندگی روزانه بشر را در پایان این قرن تصور کنیم.
 
خلاقیت، همکاری، ارتباط و تفکر انتقادی از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز شهروندان قرن بیست و یک است. زبان در تمامی این مهارت‌ها نقشی حیاتی ایفا می‌کند. اقتصاد و فرهنگ جهانی بیش از پیش در هم تنیده است. اینترنت و فناوری اطلاعات تغییرات عمده‌ای را در زندگی فردی و اجتماعی بشر امروز پدید آورده است. نیاز به دانستن زبان‌های جدید کم‌کم به یکی از مهارت‌های ضروری شهروندان امروز جهان تبدیل می‌شود. اما چرا زبان‌آموزی ضروری‌تر از همیشه است؟ پژوهش‌های جدید دانشگاهی در این باره چه می‌گویند؟
 
مطالعات بسیار پیشرفته با کمک ابزارهای جدید دریچه‌های تازه‌ای را از زبان برایمان می‌گشاید. مطالعات بینارشته‌ای فراوانی در حوزه‌های جدید مثل عصب‌شناسی زبان، زبان‌شناسی رایانشی، جامعه‌شناسی زبان، روان‌شناسی زبان، فلسفه زبان، فراگیری زبان دوم، آموزش زبان، زبان‌شناسی حقوقی، زبان‌شناسی شناختی و شماری دیگر هر روز درکی کامل‌تر و دقیق‌تر از پدیده زبان در اختیارمان می‌گذارند.
 
در اینجا چند نمونه از فواید یادگیری یک زبان جدید را در زندگی فردی و اجتماعی امروز بشر مرور می‌کنیم.
 
ادامه مطلب
19
مهر

راهکارهای روزمره زبان‌آموزی کدامند؟

زندگی پر مشغله امروز ممکن است مانعی در یادگیری زبان جدید به نظر برسد. افراد زیادی ممکن است فرصت شرکت در کلاس‌های زبان حضوری و مجازی را نداشته باشند. خبر خوب این است که راهکارهایی هستند که با به کارگیری‌شان می‌توان زبان‎آموزی را وارد زندگی روزانه کرد.
 
در این مقاله پانزده راهکار روزمره یادگیری زبان را با هم مرور می‌کنیم.
ادامه مطلب
26
شهریور

هیچ وقت برای یاد گرفتن دیر نیست؛ فقط راه درستش را انتخاب کنید

آیا تا به حال شده که فکر کنید برای آموختن یک هنر جدید بیش از اندازه پیر شده‌اید؟ اگر جوابتان به این سوال مثبت است، تنها کافی است که به پیریسیلا سیتینی، مامای کنیایی اهل مناطق روستایی اندلات، فکر کنید. وقتی بچه بود به آموزش ابتدایی رایگان دسترسی نداشت و برای همین هیچ‌وقت خواندن و نوشتن یاد نگرفت. اما هنگامی که به سال‌های پایانی عمرش نزدیک می‌شد، تصمیم گرفت که تجربیات و دانشش را برای استفاده آیندگان مکتوب کند. برای همین به همراه شش تن از نبیره‌هایش سر کلاس‌های درس مدرسه محل رفت. آن هم وقتی نود سالش بود.
ادامه مطلب
16
شهریور

Five Habits of Very Successful People

Having success and being able to meet one’s goals requires knowledge, a sense of direction, hard work and resources. Some people might add to that list luck, connections and perhaps a strong belief in yourself.
We accomplish our goals one step at a time, doing a little each day. So, using your day effectively is important.
Having success and being able to meet one’s goals requires knowledge, a sense of direction, hard work and resources. Some people might add to that list luck, connections and perhaps a strong belief in yourself.
We accomplish our goals one step at a time, doing a little each day. So, using your day effectively is important.
 
ادامه مطلب
11
شهریور

پیر خرد

پیر خرد یک نفس آسوده بود.
 
خلوت فرموده بود.
 
کودک دل رفت و دو زانو نشست،
 
مست مست.
 
ادامه مطلب
22
خرداد

ده رمز موفقیت به روایت ریچارد برانسون

ریچارد برانسون در شانزده سالگی تحصیل را رها کرد و با کمک یکی از دوستانش مجله "دانش آموز" را راه انداخت. او بعدها، در دهه ۱۹۷۰، کمپانی "ویرجین رکوردز" را تاسیس کرد و مؤسس شرکت "ویرجین گروپ" هم هست. او در دهه ۱۹۸۰ شرکت هوایی "ویرجین آتلانتیک" را به وجود آورد و دهه ۱۹۹۰ شاهد "ویرجین موبایل" و "ویرجین ترین" نیز بود.
او یکی از موفق ترین بازرگانان در انگلستان و نمادی از کارآفرینی است. جدیدترین پروژه او "ویرجین گلکتیک" است که او امیدوار است روزی به یک شرکت گردشگری فضایی بدل شود.
این شما و این ده درس برتر او برای موفق بودن:
ادامه مطلب
24
آبان

خوشبختی، هدفی برای جامعه بشری

خوشبختی، هدفی است که تک تک اعضای جامعه بشری بدنبال آن هستند. یک لقمه نان، زندگی در صلح، سلامتی، ثروت و بسیاری چیزهای دیگر می‌توانند انسان‌ها را خوشبخت کنند.
بسیاری از حقوق انسانی وجود دارند که در قوانین تعریف و برروی آن تاکید شده است، گرچه "حق خوشبختی" در هیچ قانونی تعریف نشده، اما "حق و آزادی جستجوی راه‌های خوشبخت شدن" در بعضی از قوانین کشورها دیده می‌شود.
امروزه "حس خوشبختی" موضوع تحقیقات علوم پزشکی، جامعه شناسی، فلسفی و روانشناسی است و هر یک از این علوم راه‌های گوناگونی را برای تقویت این حس به انسان‌ها ارائه می‌دهند.

ادامه مطلب
13
فروردین

هفت دلیل غافلگیر کننده برای چاقی

سالیان درازی است که پزشکان در مورد چاق شدن روز افزون کودکان هشدار می‌دهند، اما اکنون در این واقعیت تغییراتی پیش آمده است.

چاقی مفرط همچنان یکی از جدی ترین مشکلات در بعضی از کشورهای توسعه یافته است. مقام های بهداشتی آن را بیماری فراگیر و درازمدت می خوانند.

تحقيقات دانشمندان بيش از پيش نشان میدهد که برای لاغر شدن فرمول سری بخصوصی وجود ندارد.
انسان هرچه کالری کمتری صرف کند، اين برای قطر کمر بهتر است.

ادامه مطلب
5
فروردین

Eight Daily Habits of Successful People You Can Start Using Today

Jim Rohn once said, “Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going.” Many people get motivated to start a new project but never complete it. Why? Because they haven’t formed the habits necessary in order to help them do whatever it is they set out to do. So today we’re going to examine some easy daily actions you can do that will form the habits needed to energize you and propel you toward success.
 
ادامه مطلب
19
اسفند

به چند ساعت خواب نیاز داریم؟

بیشتر مردم وقتی کم خوابیده باشند می‌فهمند. اما کم یعنی چقدر؟ یا جور دیگر بپرسیم: چقدر خواب کافی است؟ نتیجه تحقیقات بنیاد ملی خواب ایالات متحده نشان می‌دهد نیاز گروه‌های مختلف سنی به خواب با هم فرق می‌کند.
عواملی مثل بی‌برنامگی، مصرف الکل و محرک‌های دیگر مثل قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، و صد البته زنگ ساعت و نور خورشید، می‌توانند ساعت زیستی (یا همان سایت بیولوژیک) انسان را به‌هم بریزند.
ادامه مطلب
19
اسفند

۹ ماده غذايی که کمر را باریک می‌کند

خوراکی‌های سالم فصل پائيز

 

هيچ غذا يا خوراکی نمی‌تواند چربی بدن را آب کند، اما اين ۹ خوراکی‌مقوی و پرانرژی جلوی اشتها برای غذاهای پرچربی را گرفته، قند خون را متعادل کرده، متابوليسم را افزايش می د‌هند.

 
ادامه مطلب
15
مهر

مُهره مِهر

این شعر ... رو یکی از دوستانم فرستاد، زیبا، جذاب و عنوانی که انتخاب شد!
 

تا نگهبانان ابرو دست‌شان بر خنجر است

فتح چشمان قشنگت مثل فتح خیبر است

 

رنگ چشمت بهترین برهان اثبات خداست

«قل هو الله احد» گوید هر آن کس کافـَر است

 

 

ادامه مطلب
28
مرداد

دوکلام حرف حساب!

تفاوت كشورهای ثروتمند و فقیر، تفاوت قدمت آنها نیست.
برای مثال كشور مصر بیش از ۳۰۰۰ سال تاریخ مكتوب دارد و فقیر است!
اما كشورهای جدیدی مانند كانادا، نیوزیلند، استرالیا كه ۱۵۰ سال پیش وضعیت قابل توجهی نداشتند، اكنون كشورهایی توسعه‌یافته و ثروتمند هستند.
تفاوت كشورهای فقیر و ثروتمند در میزان منابع طبیعی قابل استحصال آنها هم نیست.
ژاپن كشوری است كه سرزمین بسیار محدودی دارد كه ۸۰ درصد آن كوه‌هایی است كه مناسب كشاورزی و دامداری نیست اما دومین اقتصاد قدرتمند جهان پس از آمریكا را دارد. این كشور مانند یك كارخانه پهناور و شناوری می‌باشد كه مواد خام را از همه جهان وارد كرده و به صورت محصولات پیشرفته صادر می‌كند.

ادامه مطلب
21
مرداد

اگرهر كس به اندازه فهمش سخن می گفت وه که چه سکوتی دنیا را فرا می گرفت...

از دکتر محمود سریع القلم ؛ استاد علوم سیاسی در دانشگاه شهید بهشتی
 
 میانگین مردم ایرانی‌ تقریبا در مورد همه چیز و همه کس اظهار نظر می‌کنند؛ که بعضاً با قاطعیت است
 عبارات من نمی‌دانم، من اطلاع ندارم، من به اندازه کافی اطلاع ندارم، من مطمئن نیستم، من باید سئوال کنم، من باید فکر کنم، من شک دارم، من در این باره مطالعه نکرده‌ام، من این شخص را فقط یک بار دیده‌ام و نمی‌توانم در مورد او قضاوت کنم، من در مورد این فرد اطلاعات کافی ندارم، اجازه دهید من در این رابطه سکوت کنم، فردا پس از مطمئن شدن به شما خبر می‌دهم، هنوز این مساله برای من پخته و سنجیده نیست و مشابه این عبارات در ادبیات عمومی ما، بسیار ضعیف است. تصور کنید اگر بسیاری از ما این گونه با هم تعامل کنیم، چقدر کار قوه قضائیه کم می‌شود. چقدر زندگی ما اخلاقی‌تر می‌شود و از منظر توسعه یافتگی چقدر جامعه تخصصی‌تر می‌شود.
 

ادامه مطلب
25
دی

چه تاثیرگذار!

بارها و بارها خوانده ام و بازهم تاثیرگذار است ...
آورده اند که روزى یکى از بزرگان به سفر حج مى رفت. نامش عبدالجبار بود و هزار دینار طلا در کمر داشت...
چون به کوفه رسید، قافله دو سه روزى از حرکت باز ایستاد.
عبدالجبار براى تفرج و سیاحت، گرد محله هاى کوفه بر آمد. از قضا به خرابه‌اى رسید.
زنى را دید که در خرابه مى‌گردد و چیزى مى‌جوید. در گوشه مرغک مردارى افتاده بود، آن را به زیر لباس کشید و رفت...!

ادامه مطلب
9
آذر

براستی مجرمین همگی مقصرند؟!

متن زیبای زیر خواندنی است.
ارسالی از یک دوست گرانقدر

من به مدرسه می رفتم تا درس بخوانم

تو به مدرسه می رفتی به تو گفته بودند باید دکتر شوی

او هم به مدرسه می رفت اما نمی دانست چرا !
.
.
ادامه مطلب
8
آذر

جادوی عشق

خانم« تامپسون» معلم کلاس پنجم ابتدايي در اولين روز مدرسه مقابل دانش آموزان ايستاد و به چهره دانش آموزانش خيره شد و مانند اکثرمعلمان ديگر به دروغ به بچه ها گفت که همه آنها رابه يک اندازه دوست دارد. اما اين غير ممکن بود. چرا که در رديف جلو پسربچه اي به نام « تدي استوارد» درصندلي خود فرو رفته بود که چندان مورد توجه معلم قرارنداشت. خانم «تامپسون» سال قبل « تدي » را ديده بود و متوجه شده بود که او با بقيه بچه ها بازي نمي کند. اينکه لباسهايش کثيف هستند و او همواره به استحمام نيازدارد . براي همين «تدي» فردي نامطلوب قلمداد مي شد.
اين وضعيت چنان خانم « تامپسون» را تحت تاثير قرار
ادامه مطلب
8
آذر

حکايت بهلول و شيخ جنيد بغداد

آورده‌اند كه شيخ جنيد بغداد به عزم سير از شهر بغداد بيرون رفت  مريدان از عقب او شيخ احوال بهلول را پرسيد. گفتند او مردي ديوانه است. گفت او را طلب كنيد كه مرا با او كار است. پس تفحص كردند و او را در صحرايي يافتند. شيخ پيش او رفت و در مقام حيرت مانده سلام كرد. بهلول جواب سلام او را داده پرسيد چه كسي (هستي)؟ عرض كرد منم شيخ جنيد بغدادي. فرمود تويي شيخ بغداد كه مردم را ارشاد مي‌كني؟ عرض كرد آري.. بهلول فرمود طعام چگونه ميخوري؟ عرض كرد اول «بسم‌الله» مي‌گويم و از پيش خود مي‌خورم و لقمه كوچك برمي‌دارم، به طرف راست دهان مي‌گذارم و آهسته مي‌جوم و به ديگران نظر نمي‌كنم و در موقع خوردن از ياد حق غافل نمي‌شوم و هر لقمه كه مي‌خورم «بسم‌الله» مي‌گويم و در اول و آخر دست مي‌شويم.

ادامه مطلب
8
آذر

واکس

نشسته بود پسر، روی جعبه‌اش با واکس

غريب بود، کسی را نداشت الا واکس

نشسته بود و سکوت از نگاه او می‌ريخت

و گاه بغض صدا می‌شکست : «آقا واکس؟»

درست اول پائيز، هفت سالش بود
ادامه مطلب
8
آذر

آن که غریب زیست و غریب‌تر پَر کشید (داستان واقعی)

صادق زیباکلام
هنوز هر بار که وارد کریدورهای دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی می‌شوم و از پله‌های قدیمی که از زمان رضاشاه تا به حال خم به ابرو نیاورده‌اند بالا می‌روم، بی‌اختیار احساس می‌کنم که افضل را دومرتبه می‌بینم. احساس می‌کنم عنقریب افضل با پاهای نیمه‌فلجش در حالی که دو دستی طارمی‌ها را گرفته و دارد به سختی پایین می‌آید با من سینه‌به‌سینه خواهد شد. نمی‌دانم در چشمان نافذ این جوان ترک که از روستای کوچکی بین بناب و مراغه می‌آمد چه بود که هنوز هر وقت به او و نحوه‌ی مرگش می‌اندیشم ترسی جانکاه با آمیزه‌ای از ناامیدی و خشمی فروخورده از نظام آموزشی دانشگاهی‌مان سراپای وجودم را می‌گیرد.

ادامه مطلب
8
آذر

با خشونت هرگز

تقديم به تمامی معلمان واقعی

الَّذِينَ يُنفِقُونَ فِي السَّرَّاء وَالضَّرَّاء وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ
﴿آل عمران ۱۳۴﴾
 سخت آشفته و غمگین بودم…
به خودم می‌گفتم:
بچه ها تنبل و بد اخلاقند
دست کم می‌گیرند
درس و مشق خود را …
باید امروز یکی را بزنم،
ادامه مطلب
8
آذر